Wat kan ik voor jou betekenen?

Persoonlijk interieurontwerp

Een ontwerper:

Het verschil tussen net niet, of juist helemaal wel

Je interieur ontwerpen kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Soms weet je niet waar je moet beginnen, soms heb je een begin gemaakt, maar voelt het toch niet goed. Als interieurontwerper kan ik jou hierbij helpen. Vanuit het oogpunt van de binnenhuisarchitectuur kijk ik anders naar jouw woning en juist door die andere blik kan het verschil worden gemaakt tussen net niet, of juist helemaal wel. Interieurontwerp is een samenspel van wat jouw huis van zichzelf al te bieden heeft, en wat jouw wensen en dromen zijn. En soms ook gewoon wat jij en je familie heel hard nodig hebben.

Bouwkundig onderlegd en

Door muren heen kijken

Jouw woning is de grootse aankoop die je waarschijnlijk zal doen in je leven. Daarom is het belangrijk dat jouw woning voldoet aan jouw wensen en behoeften. Door ruimtes beter in te richten en vorm te geven, kan het woongenot enorm verhoogd worden. Als interieurontwerper kan ik door muren heen kijken, het grote geheel zien, ruimtes verbinden en heb ik ook bijvoorbeeld oog voor de verlichting.

Een goede ontwerper is ook bouwkundig onderlegd en daarmee gesprekspartner voor een architect of aannemer. Hier heb ik ook in geïnvesteerd. Tel daar mijn ervaring op dit gebied bij op, en je hebt een betrouwbare partner naast je staan.

Welke stijl jij ook hebt

Biophilic Design past bij elke woonstijl

In mijn ontwerpen is Biophilic Design de rode draad. Dat betekent geenszins dat je van mij een urban jungle krijgt. Het betekent ook niet dat ik jouw huis vol zet met planten die jij helemaal niet wil verzorgen. Het betekent ook niet dat jouw persoonlijk stijl niet gaat matchen met Biophilic Design. Biophilic Design is een manier van ontwerpen die past bij elke interieurstijl; of dat nou landelijk is, natuurlijk, boho, industrieel of juist heel stijlvol of klassiek. Biophilic Design verandert jouw stijl niet, want Biophilic Design is geen woonstijl, maar een manier van ontwerpen. Het voegt een gevoel van welzijn toe aan de manier waarop jij jouw huis beleeft. En dat is ongeacht jouw persoonlijke woon- of levensstijl.

Herken je dit?

Heb je een klusproject gekocht, of een sfeerloze jaren ’50 woning die een upgrade nodig heeft? Of wellicht een compleet renovatieproject of een casco op te leveren nieuwbouwwoning, maar heb je echt geen idéé waar je moet beginnen? Dan kan een interieurontwerper het antwoord voor je zijn. Of is je huis te klein, door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, of omdat je een grotere keuken wil, of een thuiswerkplek nodig hebt, maar weet je niet hoe je dit kan aanpakken? Ook hier kan een interieurontwerper het antwoord zijn. Of zit je met een ongebruikte zolder, of zoek je een herbestemming voor de garage? Wederom kan een interieurontwerper je hier heel goed mee helpen.

Maar ook als jouw verlichting niet meer is dan een peertje aan het plafond (ja, ik ken ze!), dan kan jij een ontwerper goed gebruiken om te helpen met een goed verlichtingsplan. Net als wanneer je meer rust zoekt in huis, of als je het gevoel hebt dat het niet klopt en daardoor wellicht zou overwegen om te verhuizen. Neem contact op en laten we samen kijken hoe wij jouw woonbeleving en -genot kunnen vergroten.

Mijn werkwijze

Hoe gaat dat met een interieur ontwerper?

Het is wellicht de eerste keer dat je nadenkt over advies vragen aan een interieurontwerper. Heel begrijpelijk dat je dan vragen hebt over hoe zo’n proces zou kunnen lopen. Gemiddeld kun je de volgende stappen onderscheiden:

Stap 1 - Eerste contact

Ons eerste contact, via mail of telefoon – Ik hoor graag wat je vragen zijn, wat je zoekt en wat je wensen zijn en voor welke ruimte(s). Ik leg uit hoe ik je daarbij kan helpen. Jij kan daarna alvast aan de slag met het zoeken van beeldmateriaal of foto’s die jouw wensen goed weergeven. Daarnaast vul je de vragenlijst in die je van mij ontvangt alvorens ons startgesprek plaatsvindt.

Stap 2 - Startgesprek

Ik kom langs en we maken persoonlijk kennis. Hier kun je tot in detail uitleggen wat je zoekt en wat je ideeën en wensen zijn, dit kan onder andere middels het verzamelde beeldmateriaal. Ik maak zelf foto’s van de ruimte(s) en neem de maten. Bestaande (ver)bouwtekeningen zijn hierbij altijd welkom. Wellicht gaan er bij dit gesprek al wat ideeën bloeien die we meteen kunnen bespreken.

Stap 3 - Offerte

Na het startgesprek stuur ik de offerte en na akkoord gaan we verder met ons proces.

Stap 4 - Concept ontwerp

Presenteren van een 2D ontwerpschets voor de ruimte(s) en een concept voor kleur- en materiaalkeuzes. Deze bespreken we, waarna ik het ontwerp definitief zal maken

Stap 5 - Definitief ontwerp

We bespreken het definitieve ontwerp, en daarnaast de kleuren en materialen, het verlichtingsplan en de eventueel voorgestelde meubels en producten.

Stap 6 - Eind ontwerp

Je ontvangt van mij het volledige plan en kan daarna aan de slag. Als je wil kan ik helpen met bestellen of aankopen, al naargelang jouw wensen en behoeften. Ook is het mogelijk om samen met jou in gesprek te gaan met jouw aannemer of architect.

Aandachtspunten

Waar moet je op letten?

  • Werk je met een architect of aannemer om jouw plannen te realiseren? Schakel dan zo vroeg mogelijk een interieurontwerper in. Dan kan ik meedenken voor er onomkeerbare beslissingen worden genomen die wellicht niet de beste zijn voor wat jij voor ogen hebt.
  • Bouwtekeningen of verbouwtekeningen zijn altijd handig erbij te hebben
  • Verzamel een aantal foto’s waar jij blij van wordt, dat helpt met de beeldvorming van wat jouw wensen zijn
  • Denk goed na over hoe jij jouw woning gebruikt, maar nog meer over hoe jij je woning zou wíllen gebruiken, want dat is natuurlijk het streven. Wat doe je nu niet, dat je wel graag zou willen? En wat mis je?