Iedereen zegt dat je moet investeren in je medewerkers, maar niemand laat zien hoe…

Nou, ik ben de moeilijkste nie(t), dus ik wil je best op weg helpen. FEIT: Medewerkers zijn je goudmijn. Of dat nou om bedrijven gaat, hospitality, de zorg, of waar dan ook. Wat je er in stopt, krijg je terug (even plat gezegd). FEIT: Medewerkers anno nu zijn veelal overprikkeld…

Nou, ik ben de moeilijkste nie(t), dus ik wil je best op weg helpen.

FEIT:

Medewerkers zijn je goudmijn. Of dat nou om bedrijven gaat, hospitality, de zorg, of waar dan ook.
Wat je er in stopt, krijg je terug (even plat gezegd).

FEIT:

Medewerkers anno nu zijn veelal overprikkeld en gestrest. Dit leidt tot gevoelens van overspannen zijn, of zelfs tot burn-out; verzuim ligt ongekend hoog. Medewerkers zijn vaak moeilijk te motiveren terug naar kantoor te komen en presenteïsme ligt hoog (“Ik ben er wel, maar kan me eigenlijk slecht concentreren waardoor er weinig uit mijn handen komt”)

FEIT:

Het is lastig om goed personeel te vinden, het is nog lastiger om ze te behouden, omdat er sprake is van behoorlijke personeelstekorten in sectoren.

FEIT:

Grote bedrijven als Google, Amazon en Apple hebben dezelfde problemen en hebben het hun prioriteit gemaakt om de beste mensen aan te nemen, zorgen dat ze happy en gezond zijn, optimaal presteren, en zorgen dat ze graag willen blijven.

HOE DOEN ZE DAT?

Dat is de kracht van biophilic design.
Dé andere ontwerpfilosofie waar het draait om een gevoel van welzijn creëren zodat je medewerkers er ontspannen bij zitten, zich beter concentreren, minder gestrest zijn en daardoor tot wel 16% productiever en 15% creatiever kunnen zijn. Medewerkers voelen zich meer met hun werkplek en met elkaar verbonden, met alle positieve gevolgen van dien.

Hoe raar het misschien ook klinkt, jouw bedrijfsinterieur kan inderdaad dit verschil maken middels biophilic design. Grote internationale bedrijven zijn al lang overtuigd en hebben zodoende hun kantoren volledig biophilic ingericht. Dit is dus absoluut de investering in jouw medewerkers die jij wil gaan maken!

IS DAT EEN FEIT OF FABEL?

Dat is een feit.
Alles aan biophilic design wordt al jaren onderzocht en is inmiddels ruimschoots bewezen. Het is inmiddels zelfs bewezen dat wanneer je 1 euro investeert in biophilic design je er tot 2,70 euro voor terug kunt krijgen. Lijkt mij een hele fijne tegeltjeswijsheid!