Waarom biophilic design jou helpt met iets doen aan die verrekte lage horeca-marges!

De krantenkoppen liegen er niet om: “Horeca in zwaar weer” of “Marges staan onder druk”. En hoe hard jij als horeca manager ook werkt, het is lastig je hoofd boven water te houden. Ik deel graag drie tips met je die jouw bedrijf kunnen helpen. De lobby; Brits onderzoek heeft…

De krantenkoppen liegen er niet om: “Horeca in zwaar weer” of “Marges staan onder druk”. En hoe hard jij als horeca manager ook werkt, het is lastig je hoofd boven water te houden. Ik deel graag drie tips met je die jouw bedrijf kunnen helpen.

  1. De lobby; Brits onderzoek heeft uitgewezen dat door de lobby anders in te richten, biophilic wel te verstaan, dat zal ik zo verder toelichten, er tot wel 36% meer gebruik van gemaakt wordt. Als je daar vervolgens F&B of productverkoop op los laat, kan dat wonderen doen voor jouw omzet, zonder dat je investeert in extra kamers of hogere prijzen moet vragen in je restaurant.
  2. Iedereen kent de uitdrukking dat men meer betaalt voor ‘a room with a view’. Onderzoek heeft dit ook bevestigd; gasten zijn bereid tot 18% meer te betalen voor uitzicht op water en tot 12% meer voor kamers die uitkijken op een bezienswaardigheid in de stad. Zelfs voor uitzicht op een park of fraaie tuin kan een hogere prijs gevraagd worden. Dus denk hoe je het uitzicht vanuit de hotelkamers, maar net zo goed vanuit het restaurant, de lobby en de vergaderzalen kunt verfraaien, en dan vooral vergroenen.
  3. Wellness; gasten zoeken steeds meer naar ontspanning buitenshuis, het ‘wellness’ gevoel. Als horecagelegenheid kun je niet zomaar een spa-afdeling toevoegen aan je concept, maar je kunt, middels biophilic design, daar zijn we weer, wél het gevoel van wellness creëren zonder de bijhorende faciliteiten te hoeven bieden.

Wat is dat dan, biophilic design?

In het kort; biophilic design is een echt andere ontwerpfilosofie die zich baseert op hoe wij vroeger in harmonie met de natuur leefden en hoe wij de ontspannende effecten van de natuur naar binnen kunnen vertalen. Jouw gasten, jouw medewerkers, en jij zelf niet te vergeten, ervaren een gevoel van welzijn. Je komt tot rust, waardoor er ruimte ontstaat voor productiviteit en creativiteit. En jouw gasten willen tot wel 279% langer in biophilic ontworpen ruimtes verblijven. Bedenk eens wat dat kan betekenen voor jouw omzet.

En dan ben ik blut?

Nee, zeker niet. Biophilic design is er voor elk budget. Maar het belangrijkste is dat biophilic design geen kostenpost is, maar een investering. Het is wetenschappelijk en economisch bewezen dat het zich terugbetaalt. Recent onderzoek heeft aangetoond dat als je 1 euro investeert in biophilic design, je er tot 2,70 euro voor terug kunt krijgen. Menig beurshandelaar zou jaloers zijn op zulke investeringsresultaten!

Wil je meer weten?

Neem dan nu contact op voor een gratis adviesgesprek via hallo@lumi-interieur.nl of bel (06) 3816 3330.